Σωστη Ρυθμιση Καρτας Ηχου‏

Πήγαινε κάτω

Σωστη Ρυθμιση Καρτας Ηχου‏  Empty Σωστη Ρυθμιση Καρτας Ηχου‏

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τρι 27 Αυγ - 8:54

ASIODrivers

Σωστη Ρυθμιση Καρτας Ηχου‏  Asio2010

Ξεκινώντας, θα αναφερθούμε στους ASIODriversτης κάρτας ήχου. Το πρωτόκολλο ASIOδημιουργήθηκε για μεταφορά ψηφιοποιημένου ήχου και είναι ικανό να παρέχει χαμηλό Latencyτης τάξεως των μερικών millisecond. Με απλά λόγια, οι ASIODriversείναι ικανοί να έχουν αρκετά χαμηλό latencyώστε η διαφορά απόκρισης να μην είναι αναγνωρίσιμη μέσω της ακοής. Το γεγονός αυτό βοηθάει ένα DJ, καθώς μπορεί να κάνει mixing χωρίς να ανησυχεί για το αν ο ήχος που ακούγεται από τα ηχεία έχει καθυστέρηση σε σύγκριση με αυτό που του δείχνει ο υπολογιστής του. Το χαμηλό Latencyεπιτυγχάνεται από τους driversκάνοντας bypassτην διαδρομή που ακολουθεί ο ήχος μέσω των windows, πραγματοποιώντας άμεση επικοινωνία με την κάρτα ήχου.

Έτσι, γίνεται κατανοητό πως οι ASIODriversείναι ένας αρκετά σημαντικός παράγοντας για την κάρτα ήχου. Η επιλογή της κάρτας ήχου δεν πρέπει να εξαρτάται μόνο ως προς τα χαρακτηριστικά της, αλλά και ως προς το πόσο καλούς και σταθερούς ASIOdriversδιαθέτει!

LatencyCheck

Σωστη Ρυθμιση Καρτας Ηχου‏  Untitl10

Στις περισσότερες κάρτες ήχου, οι driversσυνοδεύονται με ένα λογισμικό οδήγησης μέσω του οποίου μπορούν να γίνουν όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις για αυτήν. Το πρόγραμμα αυτό συνήθως βρίσκεται στο trayτης επιφάνειας εργασίας. Μέσω αυτού μπορεί να ρυθμιστεί η απόκριση της κάρτας ήχου, καθώς και το samplerate. Γενικός κανόνας, το latency πρέπει να βρίσκεται όσο χαμηλά μπορεί να αντέξει το σύστημα χωρίς να παρουσιαστεί πρόβλημα παραμόρφωσης στον ήχο. Στην πραγματικότητα όμως, ένα καλό κατώτερο όριο είναι τα 512 (11 ms). Η τιμή των 11 ms, αφήνει περιθώριο στο σύστημα και παρέχει ασφάλεια στον DJ ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα σε ανύποπτο χρόνο και ειδικότερα όταν η κάρτα ήχου βρίσκεται live.

Power Supply


Σωστη Ρυθμιση Καρτας Ηχου‏  Usb30_10


Η χρήση HUBsγια την επικοινωνία πολλών συσκευών ταυτόχρονα με τον υπολογιστή είναι αρκετά συχνή τακτική των DJs. Η λύση αυτή όμως, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, και ειδικότερα στην περίπτωση όπου οι συσκευές που συνδέονται στο HUBδεν έχουν δικιά τους τροφοδοσία ρεύματος. Πολλές φορές παρατηρείται το φαινόμενο η ένταση ρεύματος που διαθέτει το laptopνα μην είναι αρκετή για να καλύψει τις απαιτήσεις των συσκευών που είναι συνδεδεμένες. Έτσι η κάρτα ήχου που έχει υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις, είναι η πρώτη συσκευή που παρουσιάζει πρόβλημα με αποτέλεσμα να παρατηρούνται dropoutsστον ήχο.

Για αυτό τον λόγο ,η κάρτα ήχου πρέπει να συνδέεται σε διαφορετικό USBPort από τις υπόλοιπες συσκευές, χωρίς HUBκαθώς και να συνδέεται στην ίδια USBθύρα κάθε φορά για λόγους αναγνωσιμότητας από τον υπολογιστή. Επίσης σε controllerμε ενσωματωμένη κάρτα ήχου θα πρέπει να υπάρχει ξεχωριστεί τροφοδοσία ρεύματος, εφόσον υποστηρίζεται από τον controller, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιούνται οι balancedέξοδοι .

Don’t Push IT!

Σωστη Ρυθμιση Καρτας Ηχου‏  Cpu10

Όπως έχει αναλυθεί και σε παλαιότερό μας άρθρο, ένας μη σωστά ρυθμιζμένος υπολογιστής μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον ήχο. Οι ASIODriversλόγω της χαμηλής απόκρισης που προσφέρουν, είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί σε ταχύτητα επεξεργασία αλλά όχι σε επεξεργαστική ισχύ! Το γεγονός αυτό κάνει ακόμα και ένα αρκετά καλό υπολογιστή, να μην μπορεί να ανταποκριθεί. Συνοπτικά για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας dropoutστον ήχο απενεργοποιούμε

· Wi-Fi /Bluetooth

· ACPI-Compliant system

· Σύστημα Εξοικονόμησης Ενέργειας

Και γενικότερα κάνουμε χρήση όσο δυνατόν λιγότερων πόρων του συστήματος είναι εφικτό.Μερικές Συμβουλές

1. Όταν γίνεται χρήση διάφορων skinστο virtualDJπου δεν είναι συμβατά με την ανάλυση του υπολογιστή, επιλέγεται η ρύθμιση FastResizingστη λίστα Performanceτων ρυθμίσεων.

2. Πολλά VSTeffectsδεν διαχειρίζονται κατάλληλα τις διαδικασίες τους, με αποτέλεσμα να γίνεται μεγάλη χρήση CPUκαι να δημιουργείται audiodropout.

3. Η χρήση πολλών effectταυτόχρονα, σε έναν υπολογιστή με χαμηλές δυνατότητες, μειώνουν τα περιθώρια στο σύστημα για την άμεση λειτουργία του πρωτοκόλλου ASIO.

4. Είναι προτιμότερη η χρήση USBHUBμε τροφοδοσία ρεύματος για την χρήση πολλών συσκευών ταυτόχρονα, συνδεδεμένα στο ίδιο USBPort.

5. Η χρήση καλής ποιότητας καλωδίου USB, μειώνει τις πιθανότητες για σφάλματα επικοινωνίας της κάρτας ήχου.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 118
Ημερομηνία εγγραφής : 22/08/2013

https://dj-aggelies.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης