ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ D.J.'S
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Ξερει κανεις τι διαφορες εχουν οι εκδοσεις των 7 μεταξυ τους?

Πήγαινε κάτω

Ξερει κανεις τι διαφορες εχουν οι εκδοσεις των 7 μεταξυ τους? Empty Ξερει κανεις τι διαφορες εχουν οι εκδοσεις των 7 μεταξυ τους?

Δημοσίευση από Admin Δευ 30 Σεπ - 8:00

» Starter
» Starter N
» Windows 7 Home Basic
» Windows 7 Home Basic N
» Windows 7 Home Premium
» Windows 7 Home Premium N
» Windows 7 Professional
» Windows 7 Professional N
» Windows 7 Professional VL
» Windows 7 Professional N VL
» Windows 7 Ultimate :-)
» Windows 7 Ultimate N
» Windows 7 Enterprise
» Windows 7 Enterprise N

*Τα "N" έχουν και media player.

Σύγκριση Windows 7

ΕΔΩ

Τα Windows 7 είναι η τρέχουσα έκδοση του λειτουργικού συστήματος υπολογιστών της εταιρείας λογισμικού Microsoft και ο διάδοχος των Windows Vista. Η Microsoft προσφέρει συνολικά έξι διαφορετικές εκδοχές του νέου λειτουργικού συστήματός της, οι οποίες διαφοροποιούνται τόσο ως προς τις δυνατότητες και τις απαιτήσεις τους, όσο και ως προς την τιμή τους. Για τους οικιακούς χρήστες διατίθενται οι τύποι Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional και Windows 7 Ultimate.

Τα Windows 7 είναι...Windows 7 ονομάζεται το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας λογισμικού Microsoft. Ο διάδοχος των Windows Vista διατίθεται σε συνολικά έξι εκδόσεις. Πριν από την παγκόσμια κυκλοφορία τους σε 14 γλώσσες στις 22 Οκτωβρίου 2009, τα Windows 7 διατέθηκαν στους χρήστες σε μια δωρεάν δοκιμαστική έκδοση Beta και βελτιστοποιήθηκαν βάσει των εμπειριών και των υποδείξεών τους. Τα Windows 7 προσφέρουν πολλές βελτιώσεις. Για παράδειγμα, μια ανασχεδιασμένη γραμμή εντολών και η υποστήριξη της λειτουργίας πολλαπλής αφής (Multi-Touch) κάνουν το χειρισμό τους πιο φιλικό για το χρήστη. Τα Windows 7 υπόσχονται να έχουν μικρότερες απαιτήσεις ως προς τους πόρους του συστήματος σε σύγκριση με την προγενέστερη έκδοση των Windows Vista και να καταλαμβάνουν χωρίς πρόσθετα προγράμματα αλλά με ενεργοποιημένη τη λειτουργία Aero περίπου 430 MB της μνήμης RAM.


Συνολικά 6 διαφορετικές εκδόσεις για οικιακούς χρήστες και εταιρείεςΤο νέο λειτουργικό σύστημα είναι διαθέσιμο σε 6 διαφορετικές εκδόσεις, οι οποίες διαφοροποιούνται ως προς τις δυνατότητες, την τιμή και την ομάδα χρηστών στην οποία απευθύνονται.  Για τους οικιακούς χρήστες διατίθενται οι εκδόσεις Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional και Windows 7 Ultimate, ενώ για εταιρείες τα Windows 7 Enterprise, Windows 7 Starter Edition, Windows 7 Home Basic και Windows 7 Enterprise.Τα Windows 7 Home Basic είναι σχεδιασμένα ως η βασική έκδοση για τον οικιακό χρήστη και δεν διαθέτουν τις εφαρμογές Windows Media Player και Windows Media Center. Τα Windows 7 Home Premium προσφέρουν στον οικιακό χρήστη δυνατότητες ψυχαγωγίας στο σπίτι, όπως την εφαρμογή Windows Media Center, επιτρέποντας τη δημιουργία ενός οικιακού δικτύου για την ανταλλαγή και την κοινή χρήση φωτογραφιών, βίντεο και μουσικών συλλογών. Στις λειτουργίες συγκαταλέγονται η υποστήριξη HDTV, η εγγραφή δίσκων DVD, καθώς και η δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης περισσότερων οθονών.Τα Windows 7 Professional περιλαμβάνουν πρόσθετα όλες τις λειτουργίες για παραγωγική επαγγελματική χρήση και, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών, τη δυνατότητα υποστήριξης των Windows Server Domain. Η έκδοση των Windows 7 Ultimate περιλαμβάνει όλες λειτουργίες των άλλων εκδόσεων καθώς και διευρυμένες λειτουργίες ασφάλειας, αλλά και την ευελιξία ενός περιβάλλοντος εργασίας σε διαφορετικές γλώσσες. Η έκδοση Ultimate συνοδεύεται και από την εφαρμογή κρυπτογράφησης του σκληρού δίσκου BitLocker. Τα Windows 7 Enterprise προορίζονται για μεγάλες εταιρείες και τα Windows 7 Ultimate διατίθενται σε ομαδικές άδειες χρήσης για εγκατάσταση σε περισσότερες από μία θέσεις εργασίας.Η έκδοση Windows 7 Starter έχει σχεδιαστεί για Netbook και επιχειρήσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες και είναι η μόνη έκδοση που περιλαμβάνει υποστήριξη λειτουργίας 32-Bit. Πρόκειται για μια έκδοση περιορισμένων δυνατοτήτων χωρίς τις λειτουργίες Aero, Multi-Touch και την εφαρμογή Windows Media Player. Η αναπαραγωγή DVD είναι δυνατή μόνο με χρήση πρόσθετων προγραμμάτων και η σύνδεση μιας δεύτερης οθόνης δεν υποστηρίζεται από τη συγκεκριμένη έκδοση.Για οικογένειες, η Microsoft προσφέρει το λεγόμενο «Family Pack». Αυτό επιτρέπει την ταυτόχρονη εγκατάσταση των Windows 7 Home Premium σε έως και 3 υπολογιστές ενός σπιτιού. Οι φοιτητές στη Γερμανία μπορούν, έως τις 28 Φεβρουαρίου 2010, να αναβαθμίσουν την άδεια χρήσης που κατέχουν στη νέα έκδοση των Windows στην τιμή των 35 ευρώ. Τα Windows 7 Home Premium και Windows 7 Professional διατίθενται στις εκδόσεις των 32-Bit ή 64-Bit.


Νέες λειτουργίεςΣύμφωνα με τη Microsoft, τα Windows 7 στοχεύουν στην καθιέρωση νέων προτύπων σε ό,τι αφορά στην ευχρηστία, τις επιδόσεις, την ταχύτητα και την ασφάλεια.  Multitouch: Επιπλέον, η νέα έκδοση υποστηρίζει τη λειτουργία πολλαπλής αφής ή Multitouch. Αυτός ο νέος τρόπος χειρισμού επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τον υπολογιστή αγγίζοντας μια οθόνη αφής με συνδυασμένες κινήσεις των δαχτύλων τους.  Πέρα από αυτό, τα Windows 7 υποστηρίζουν τη λειτουργία διαφόρων αισθητήρων: Αισθητήρων κίνησης, μέτρησης θερμοκρασίας και σάρωσης δαχτυλικού αποτυπώματος.

   Μεγαλύτερη γραμμή εντολών, λίστες συντομεύσεων και νέα διαχείριση παραθύρων: Τα πλέον σημαντικά χαρακτηριστικά είναι η νέα, μεγαλύτερη γραμμή εντολών με διευρυμένη λειτουργία προεπισκόπησης, οι λίστες συντομεύσεων καθώς και η καινούργια διαχείριση παραθύρων που επιτρέπει το χειρισμό με το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο. Με το χαρακτηριστικό «Aero Shake» είναι δυνατή με μία κίνηση του ποντικιού η παράλληλη προβολή στην οθόνη περισσότερων παραθύρων και η εύκολη σύγκριση των περιεχομένων τους. Το «Aero Snap» επιτρέπει την επιλογή προκαθορισμένου μεγέθους για τα διάφορα παράθυρα προγραμμάτων. Με τις λίστες συντομεύσεων, ο χρήστης μεταφέρεται αυτόματα στα αρχεία που ανοίγουν ως αναδυόμενο παράθυρο, είτε μέσω του συμβόλου μιας εφαρμογής στη γραμμή εντολών, είτε μέσω της καταχώρισης ενός προγράμματος στο μενού εκκίνησης – το κλασικό μενού εκκίνησης δεν υπάρχει πλέον στα Windows 7. Επίσης είναι δυνατή η μόνιμη τοποθέτηση επιμέρους αρχείων στη λίστα συντομεύσεων.

   Windows Explorer με βιβλιοθήκες: Ο Windows Explorer στα Windows 7 προσφέρει τις λεγόμενες βιβλιοθήκες – δηλαδή εικονικούς καταλόγους, στους οποίους συγκεντρώνονται και προβάλλονται τα περιεχόμενα διαφόρων φακέλων – όπως συλλογές φωτογραφιών σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα ή λίστες αρχείων MP3. Για αυτό δεν απαιτείται η αντιγραφή των αρχείων, αλλά μόνο η σύνδεσή τους με το σημείο στο οποίο είναι αποθηκευμένα.

   Άνετη διαχείριση μέσων με προεγκατεστημένους κωδικοποιητές (Codec): Με το ενσωματωμένο Windows Media Center, η αναζήτηση και η ταξινόμηση των αρχείων μουσικής και βίντεο γίνεται ταχύτερη. Για πρώτη φορά υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός προεγκατεστημένων κωδικοποιητών, στους οποίους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι H.264, MPEG-2, MPEG-4 και AAC. Επίσης υποστηρίζονται τα μορφότυπα αρχείων MOV και MP4.

   Βελτιωμένη διαχείριση συσκευών: Τα Windows 7 έρχονται με μια ριζική βελτίωση της διαχείρισης των περιφερειακών συσκευών. Κάθε συνδεδεμένη συσκευή απεικονίζεται με ένα εικονίδιο, ώστε ο χρήστης να μπορεί να τη διακρίνει και να εκτελεί τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Πλέον δεν χρειάζεται να ψάχνει στο φάκελο «Σύστημα», καθώς το νέο λειτουργικό διαθέτει ένα κεντρικό μενού για τις περιφερειακές συσκευές.

   Windows 7 και Cloud: Επιπλέον, τα Windows 7 είναι ένα λειτουργικό σύστημα σχεδιασμένο ώστε να υποστηρίζει το επονομαζόμενο Cloud Computing (τη χρήση εξωτερικών πόρων αποθήκευσης δεδομένων και εφαρμογών ως υπηρεσίες μέσω του διαδικτύου) και παρέχει ως δωρεάν υπηρεσίες Windows Live πολλές πρόσθετες λειτουργίες όπως το Windows Mail και το Windows Fotogalery, οι οποίες παλαιότερα αποτελούσαν τμήμα του λειτουργικού συστήματος.

   Διευρυμένες λειτουργίες ασφαλείας για επιχειρήσεις: Με τα Windows 7, η Microsoft θέλησε να προσφέρει νέες λειτουργίες ασφαλείας στις επιχειρήσεις. Για παράδειγμα, η εφαρμογή κρυπτογράφησης «BitLocker to Go» προστατεύει και όσα δεδομένα βρίσκονται σε εξωτερικά μέσα αποθήκευσης. Το «AppLocker» επιτρέπει τον έλεγχο της εκτέλεσης των εφαρμογών στο δίκτυο ή σε επιμέρους τερματικούς υπολογιστές και οι διαχειριστές μηχανογράφησης επωφελούνται από τις λειτουργίες Scripting και αυτοματοποίησης, την απλούστερη οπτικοποίηση (Virtualisation) και τις διευρυμένες δυνατότητες Deployment.

   Η λειτουργία XP: Για να διασφαλιστεί πως οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούσαν τα Windows XP θα μπορούσαν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις παλιές εφαρμογές τους με το νέο λειτουργικό σύστημα, η Microsoft προσφέρει τη λειτουργία XP εντός των Windows 7, η λειτουργία του οποίου απαιτεί ωστόσο πρόσθετους πόρους του συστήματος. Η συγκεκριμένη λειτουργία προορίζεται σύμφωνα με τη Microsoft μόνο για επιχειρήσεις και είναι διαθέσιμη στην έκδοση Windows 7 Professional.


Η μετάβαση στα Windows 7Για τους χρήστες των Windows Vista, η μετάβαση στα Windows 7 δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο πρόβλημα, αφού γίνεται και μέσω αναβάθμισης. Οι χρήστες των XP είναι αντίθετα αναγκασμένοι να κάνουν νέα εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος – για την οποία απαιτείται μορφοποίηση του σκληρού δίσκου και προηγούμενη διασφάλιση των δεδομένων.Για τη χρήση των Windows 7 πρέπει να πληρούνται οι εξής απαιτήσεις:   Επεξεργαστής 1-GHz και άνω με 32 Bit (x86) ή 64 Bit (x64)

   Μνήμη 1 GB RAM (32-Bit) ή 2 GB RAM (64-Bit)

   Διαθέσιμη χωρητικότητα σκληρού δίσκου 16 GB (32-Bit) ή 20 GB (64-Bit)

   Κάρτα γραφικών DirectX 9 με drivers WDDM 1.0 και άνω

   Για τη λειτουργία σε Windows XP απαιτείται πρόσθετη μνήμη 1 GB RAM, 15 GB επιπλέον διαθέσιμη χωρητικότητα στο σκληρό δίσκο καθώς και ένας επεξεργαστής που να υποστηρίζει την οπτικοποίηση υλισμικού (Hardware virtualisation) με ενεργοποιημένη την τεχνολογία Intel V ή AMD-V.


Συμπέρασμα: Αδύνατα και δυνατά σημεία των Windows 7Τα Windows 7 υπόσχεται να κάνει τα πράγματα καλύτερα και να ξεπεράσει την αποτυχία των Vista. Σε πολλούς τομείς μάλλον τα κατάφερε:


Δυνατά σημεία των Windows 7   Μικρότερες απαιτήσεις σε πόρους: Τα Windows 7 καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο: Με ενεργοποιημένη την λειτουργία Aero απαιτούν μνήμη 430 MB.

   Βελτιωμένη πλοήγηση: Η σημαντικότερη βελτίωση είναι η πλοήγηση στο σύστημα διαχείρισης αρχείων των Windows 7. Η νέα, μεγαλύτερη γραμμή εντολών με διευρυμένη λειτουργία προεπισκόπησης, οι λίστες συντομεύσεων, το «Aero Shake», το «Aero Snap» καθώς και η νέα διαχείριση παραθύρων επιτρέπουν μια καλύτερη εικόνα διευκολύνοντας το χειρισμό.

   Ανοιχτό για μελλοντικές τεχνολογίες: Η υποστήριξη της λειτουργίας Multitouch και διάφορων αισθητήρων διασφαλίζουν τον ανοιχτό χαρακτήρα του συστήματος απέναντι σε μελλοντικές εφαρμογές λογισμικού και υλισμικού. Αυτό κάνει τα Windows 7 ένα λειτουργικό σύστημα προσανατολισμένο στο μέλλον.

   Πιο εύκολη ρύθμιση δικτύου: Η σύνδεση δύο υπολογιστών με Windows 7 μέσω ενός δικτύου που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης είναι εύκολη με λίγα μόνο κλικ. Τα Windows 7 ρυθμίζουν αυτόματα όλα τα απαραίτητα για τη δικτύωση στοιχεία.

   Βελτιωμένη διαχείριση συσκευών: Τα ευδιάκριτα εικονίδια των περιφερειακών συσκευών διευκολύνουν σημαντικά τις διαδικασίες εύρεσης και παραμετροποίησης. Βέβαια, τα Windows 7 δεν έχουν τη σωστή απεικόνιση κάθε συσκευής, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί και ως μια μικρή αδυναμία.


Αδύνατα σημεία των Windows 7   Η δύσκολη μετάβαση από τα XP στα Windows 7: Για τους χρήστες των Windows XP δεν υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης στη νέα έκδοση. Απαιτείται νέα εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος.

   Η γραμμή της λίστας συντομεύσεων δεν υποστηρίζεται από όλα τα προγράμματα: Η εύχρηστη λειτουργία της λίστας συντομεύσεων υποστηρίζεται μόνο από το λογισμικό των Windows. Είναι πιθανό το συγκεκριμένο μειονέκτημα να λυθεί με ένα μελλοντικό μικροκώδικα (Patch).

   Όχι όσο γρήγορα αναμενόταν:  Στα Windows 7, η ταχύτητα εκκίνησης του λειτουργικού συστήματος και εκτέλεσης των προγραμμάτων βελτιώθηκε σημαντικά, όμως εξακολουθεί να απογοητεύει. Μάλιστα, δοκιμές έδειξαν πως τα Windows 7 τρέχουν πιο αργά σε Netbook σε σύγκριση με την προγενέστερη έκδοση των Windows 7.

--------------------------------------------------------


Απαιτήσεις συστήματος Windows 7

Εάν θέλετε να εκτελέσετε τα Windows 7 στον υπολογιστή σας, απαιτούνται τα εξής:

   Επεξεργαστής 32 bit (x86) ή 64 bit (x64) 1 gigahertz (GHz) ή ταχύτερος

   1 gigabyte (GB) RAM (32 bit) ή 2 GB RAM (64 bit)

   16 GB (32 bit) ή 20 GB (64 bit) διαθέσιμου χώρου στο σκληρό δίσκο

   Συσκευή γραφικών DirectX 9 με πρόγραμμα οδήγησης WDDM 1.0 ή νεότερη έκδοση

Πρόσθετες απαιτήσεις για τη χρήση ορισμένων δυνατοτήτων:

   Πρόσβαση στο Internet (ενδέχεται να υπάρχουν χρεώσεις)

   Ανάλογα με την ανάλυση, για την αναπαραγωγή βίντεο ενδέχεται να απαιτείται πρόσθετη μνήμη και προηγμένο υλικό γραφικών

   Ορισμένα παιχνίδια και προγράμματα ενδέχεται να απαιτούν μια κάρτα γραφικών συμβατή με το DirectX 10 ή νεότερη έκδοση για βέλτιστη απόδοση

   Για ορισμένες λειτουργίες του Windows Media Center, ενδέχεται να απαιτείται δέκτης τηλεόρασης και πρόσθετο υλικό

   Το Windows Touch και το Tablet PC απαιτούν συγκεκριμένο υλικό

   Η Οικιακή ομάδα απαιτεί δίκτυο και υπολογιστές που λειτουργούν με Windows 7

   Η δημιουργία DVD/CD απαιτεί συμβατή μονάδα οπτικού δίσκου

   Το BitLocker απαιτεί Trusted Platform Module (TPM) 1.2

   Το BitLocker To Go απαιτεί μονάδα USB flash

   Η Λειτουργία Windows XP απαιτεί επιπλέον 1 GB RAM και επιπλέον 15 GB διαθέσιμου χώρου στο σκληρό δίσκο.

   Για μουσική και ήχο απαιτείται έξοδος ήχου

Οι λειτουργίες και τα γραφικά του προϊόντος ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη διαμόρφωση του συστήματός σας. Ορισμένες δυνατότητες ενδέχεται να απαιτούν προηγμένο ή πρόσθετο υλικό.

Υπολογιστές με επεξεργαστές πολλαπλού πυρήνα:
Τα Windows 7 έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με τους σύγχρονους επεξεργαστές πολλαπλού πυρήνα. Όλες οι εκδόσεις 32 bit των Windows 7 μπορούν να υποστηρίξουν μέχρι 32 πυρήνες επεξεργαστή, ενώ οι εκδόσεις των 64 bit μπορούν να υποστηρίξουν μέχρι 256 πυρήνες επεξεργαστή.

Υπολογιστές με πολλαπλούς επεξεργαστές (CPU):
Οι εμπορικοί διακομιστές, σταθμοί εργασίας και άλλοι εξελιγμένοι υπολογιστές ενδέχεται να διαθέτουν περισσότερους από έναν επεξεργαστές. Τα Windows 7 Professional, Enterprise και Ultimate επιτρέπουν τη χρήση δύο επεξεργαστών παρέχοντας βέλτιστη απόδοση σε αυτούς τους υπολογιστές. Τα Windows 7 Starter, Home Basic και Home Premium αναγνωρίζουν μόνο έναν επεξεργαστή.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 124
Ημερομηνία εγγραφής : 22/08/2013

https://dj-aggelies.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης